Schilderijen

Er is veel werk van Frits Wichard sr. bewaard gebleven in de familie. Daarbuiten zijn ook veel schilderijen in particulier bezit.
Ook de gemeente Bergeyk beschikt over enkele werken, en een groot schilderij met een typisch Brabants korenschovenlandschap is in bezit van het Museum Kempenland in Eindhoven.
Hoewel de stijl van Wichard goed herkenbaar is, is het lastiger zijn schilderijen in de tijd te plaatsen: veel werk is ongedateerd.

Schilderstijl

In de periode voor de Tweede Wereldoorlog en vlak daarna sloot de stijl van zijn werk nauw aan bij de 19e eeuwse realisten. Pas aan het begin van de jaren vijftig ontstond er geleidelijk aan een meer persoonlijke interpretatie van zijn onderwerpen.
Deze ontwikkeling vond plaats onder invloed van Kees Bol, met wie hij van 1952 tot omstreeks 1960 elke week op pad ging om te schilderen.

Thema’s

Het meest prominente thema was het Brabantse landschap, met name dat rond zijn woonplaats Bergeyk. Daarnaast schilderde hij ook veel stillevens, en in mindere mate portretten.

Het werk op deze site

Een greep uit de schilderijen die in het bezit van de familie zijn, wordt op deze site getoond.
Voor zover dat mogelijk is, staat bij elk schilderij vermeld wat de datum is, de gebruikte techniek en achtergrondinformatie over de inhoud.

Bekijk de series via het menu of de afbeeldingen in de sidebar.

Werk kopen 

Een deel van het werk dat in bezit van de familie is, is te koop. De prijs hangt af van de kwaliteit en de staat van het werk. Hebt u interesse in een speciaal schilderij, laat het dan weten via het contactformulier. De eigenaar van het schilderij neemt dan contact met u op.